Boya ile Yanmış Saçlara Çözüm


Saç yanması; saçlarını sık sık boyatan, kalitesiz boya ve açıcılardan kullanan yada saç düzleştiicilerden meydana gelen büyük bir sorundur. Kesin çözümü genelde saçların kısa kesilmesi ile olsa da saçları kestirmeden de atlatılabilinir. Ancak unutulmamalıdır ki saç yanmasından, saç yanmasına farklılıklar vardır. Saçlar tamamen ölü hale geldi iseler maalesef yapılacak bir şey yoktur. Eğer ki kuaför tarafından bu hale getirildiyse hukuki olarak hakkınızı arayabilirsiniz. Yurt dışında kuaför hatasından dolayı saçlarını kestirmek zorunda kalan bayanlar bu yolla ciddi sayılabilecek tazminat alabilmektedirler ancak ülkemizde ne kadar işe yarar tartışılır. Yanan saçlarıkısa kestirmeye en son çare olarak bakmalıyız. Ondan önce aşağıdaki bitkisel bakım ve maskeler ile çok güzel sonuçlar almak mümkün. Öncelikle bu rehabilitasyon döneminde cansız, kuru ve yanmış saçlardan kurtulmak için saç kurutma makinesi, maşa, saç düzleştirici ve tabiki boyalardan uzak durmalısınız.

Saç yanmasına yumurta maskesi:
Gerekli malzemeler:
  1. 1 adet yumurta
  2. 5 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (aktarlardan bulabilirsiniz)
Yapılışı ve Uygulama:
Yumurtanın bütününü yani sarısını ve beyazını ayırmadan bir kaseye kırarak üzerine hindistan cevizi yağını ekleyin ve iyice karıştırın. Saç kremi kıvamına geldikten sonra saçlara köklerden başlayarak saç uçlarına doğru eşit olarak kuru yer kalmamak üzere sürün ve ellerinizle yedirin. Saç diplerinize de parmak uçlarınızla hafif hafif masaj yapın ve yaklaşık yarım saat boyunca saçlarınızda tutun. Bu süre sonunda nemlendirici şampuan veya kullandığınız sampuan ile iyice durulayın. Duş almadan önce veya saç derinizde herhangibir kızarıklık, alerjiniz yoksa hergün rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Saçlarınızın yavaş yavaş canlanıp, yanmadan önceki haline geldiğini göreceksiniz.
Yumurta bakımı yanan saçlara etkili bir çözümdür ama daha farklı ve faydalı olabilecek çözümler de var. Saç yanmasına: keratin bakımı, aloe vera bakımı, jojoba yağı bakımlarını bu kategoride diğer makalelerimizde bulabilirsiniz. Umarız en yakın zamanda eski saçlarınıza kavuşur ve bir daha böyle üzücü bir durumla karşılaşmazsınız.

0 yorum:

SOHBET