Güneşin Saça Etkileri ve Korunma


Güneş ışınlarının saçlara olan olumsuz etkileri herkes tarafından bilinmektedir. Güneşin doğrudan olarak saçlarımızdaki etkilerini ikiye ayırabiliriz. Bunlar dış etkileri ve iç etkileridir. İç etkileri dediğimiz etkiler güneşin saç pulcuklarını kurutması nedeniyle saç tellerinin kolay kırılmasını ve saçın iç yapısını bozmasıdır. Bu durum ise saçların matlaşmasına ve tararken bile çok kolay kırılmasına yol açar.Dış etkiler ise saç pulcuklarının yapısının bozulması sebebiyle dış etkenlerden daha kolay etkilenmesine ve keratin yapısının ve hücreler arası uyumun bozulmasına neden olur. Böylece saçlar eski dayanıklılığını kaybeder ve onarılmaz duruma gelir. Bu yüzdendir ki yaz aylarında saçlar daha sağlıksız görünür ancak saçlar cansız olduğundan yandı diyemeyiz sadece yapısı bozulur. Bunun için saçlar yaz aylarında güneşten daha çok korunmalıdır. Peki saçlarımızı güneşten nasıl koruyabiliriz şimdi de ona bakalım.

En etkili güneşten korunma yolu güneş koruma faktörü yüksek olan kremi saçlara sürmektir. Dikkat etmemiz gereken şey saç diplerine sürmemektir. Bazı güneş kremleri hassas olan saç derilerinde alerji yapabilmektir.

Havuz veya denizden çıktıktan sonra saçlarınızı mutlaka yumuşak suyla yıkayın. Saçlarınızı tam kurumadan koruyucu ürünleri uygulayın.

Boyalı saçlar güneşten daha çok etkilenir. Boyanın rengini korumak ve saç tellerinin güneşten zarar görmemesi için tek yol saçlar şapka, havlu veye bandana ile kapatmaktır. Sarı rengin tonları yani açık renkli boyanan saçlar güneşin etkisiyle rengi yeşile dönebilir.
Saçlarınızı kuru hissediyorsanız bunun nedeni iyi temizlenmemiş saçlardır. Deniz ve havuz suyunda bulunan tuz, klor ve kum gibi yabancı maddelerden saçlar tamamen arındırılmalıdır. Güneş bakım şampuanları ve yıkama maskeleri ile 2 günde bir olmak üzere saçlar temizlenmelidir.

Yaz tatili dönüşlerinde saçlar eskisinden daha donuk ve mat olması sorunun önüne geçmek için keratin beslemeli saç bakım ürünleri kullanılmalıdır. Haftada 2 veye 3 kez şampuanlamadan önce uygulanmalıdır.

Şampuan tercihini ise kuru,yıpranmış ve boyalı saçlar için onarıcı olanları tercih edin. Saçlarınız eski haline gelene kadar kullanmaya devam edin.
Şampuan sonrası ise sitemizde bulunan bitkisel ve doğal bakım maskeleri ve kürlerini uygulayın.

0 yorum:

SOHBET