Saç Bakımında ve Saç dökülmesinde Kullanılan Bitkisel Yağlar


Doğal saç bakımında kullanılan bitkisel yağlar ve özellikleri
Doğal saç bakımında bitkilerin genellikle yağları kullanılır. Her bir bitki yağının saç bakımında etkinliği farklıdır. Sizler için hangi bitkisel yağların saçlarda hangi amaçlarda kullanıldığını, piyasada satılan bitkisel yağlar ve fiyatlarını içeren güzel bir rehber hazırladık.

# Badem Yağı
Saç bakımında en belirgin özelliği saçları besleyerek, saçların en çok gereksinim duyduğu E vitamini tamamen karşılamak. İçerdiği mineraller ile saçları güçlendirerek, saç kırıkları oluşumunu da engeller.
# Ceviz Yağı
Çok besleyici bir yemiş olan  cevizin yarısından fazlası yağ içermektedir. Bu yağ saç bakımlarında kullanılan doğal saç maskelerinin çoğunda yer alır. Badem yağı gibi saçları besleme de ve saç diplerini canlandırma açısundan etkin bir yağdır.
# Defne Tohumu Yağı
Güzel kokulu bitkilerden olan defnenin tohumundan elde edilen bu yağ çoğunlukla saç ve kafa derisinde oluşan hastalıkların tedavisinde ve saçların hızlı uzaması için verilen saç bakım maskelerinde kullanılır. Suna Dumankaya'nın saç dökülmesine karşı meşhur sığır iliği saç maskesi tarifinde önemli rolü vardır. Saçlarının yavaş uzadığından şikayetçi olan bayanların dermanıdır. Saçların uzamasını hızlandırdığı gibi saçları güçlendirici etkisi de vardır.
# Isırgan Yağı
Bir çok hastalığa şifa kaynağı olan ısırgan otunun yağı saç bakımı ve saç dökülmesinde de oldukça faydalı bir yağ. Özellikle kafa derisinde oluşan alerjik hastalıkların tedavisinde, kepek oluşumunu engellemede ve saç dökülmesinin durdurulmasında çok etkilidir. Yıpranan saçları onararak hacim kazandırır yani saç tellerini kalınlaştırır.
# Ylang Ylang Yağı
Güney Asya'da yetiştirilmekte olan bu vitamin ve mineral açısından çok zengin bitki saç bakımında da kullanılmaktadır. Bu yağ damıtma yolu ile elde edildiği için bulunması kolay değildir. Saçlarını hızlı uzatmak isteyen bayanlar için olmazsa olmaz bir yağdır. Eğer boyalı saçlara sahip iseniz bu yağın etkisini daha kolay farkedebilirsiniz. Çünkü dip boyanız çok daha kısa zamanda gelicektir.
# Çam Terebentin
Bitkisel saç bakım maskeleri ve kürleri veren doktoların saç bakımı tariflerinde yer alan çam terebentin saçları besleyerek, saç dökülmenizi gözle görülür oaranda azaltmaktadır. Genelde kullanılan şampuanın içine karıştılarak kullanılır. ceviz yağı ve fındık yağı ile kullanıldığında saçın ihtiyacı olduğu tüm vitamin ve mineraller karşılanarak saçlara parlak ve ışıltılı bir görünüm kazandırır. Çam terebentin kullanırken dikkat etmeniz gerek tek şey gözlerinize temas ettirmemektir. Teması halinde derhal bol su ile yıkamalısınız. Çok fazla kullanılması durumunda saç derinizi tahriş edebilirsiniz. Kullanım miktarı için sitemizde bullunan saç bakım maskeleri yapılışı ve uygulanışı makalelerini okuyabilirsiniz. 
# Lavanta Yağı
Sırf kokusu için bile saçlarda kullanılabilinen lavanta yağı saçları besleyerek, dökülmesini azaltır. En önemli faydası saç köklerini besleyerek, saç kırıkları oluşumunu durdurması ve saç dökülmelerini azaltarak durdurmasıdır. Saç dökülmesi hastalığı olan alopesi tedavisinde de kullanılır.Taşıyıcı yağlar(kekik,biberiye) ile kullanarak saç derinizi veya cilt bakımında kullanıcak iseniz cildinizi tahriş etmesini engelleyebilirsiniz. 
# Sarımsak Yağı
Bitkisel tedavilerden mucize bitki olarak sarımsağın yağı da bir o kadar faydalıdır. Saç bakımunda, saçları uzatmak, kirpikleri uzatmak, sakal çıkarmak, saç dökülmesini durdurmak gibi işlevleri vardır. A,B1 ve C vitamimi, 17 çeşit aminoasit ve 33 çeşit kükürt bileşiği içerdiğinden saçlar için mükemmel bir besleyicidir.Saç kepeği oluşumunu engeller. Herhangibir kaza ile kaşları ve kirpikleri yanan veya kesilenler için de iyi bir öözümdür. Ancak aşırı kullanımlarda yan etkileri olabilir. 
# Hint Yağı
Hint çiçeğinin tohumunun sıkılması ile elde edilir. Alkaloit ve E vitamini içerir. Saç dökülmesinde E vitaminin faydalarını daha önce saç dökülmesi kategorisinde yazmıştık. Bu yüzden saç dökülmesini engelleyici özelliği vardır. Aynı amanda kirpik ve kaş bakımı içinde kullanılabilinir. Ancak gözlere temasından kaçınmalısınız. Kirpikleri gürleştirme ve uzatma etkisi ile kimi kuaförlerde bu bakım yapılmaktadır. Çabuk kırılan ve güçsüz saçlar için de kullanılan bir yağdır. 
# Jojoba Yağı
Saç uzatma ve gürleştirme saç bakımı maskelerinde kullanılır. Bayanların sorun ettikleri saçların yavaş uzaması sorununa karşı etkili bir yağdır. Bazı saç bakım ürünlerinde ve şampuanlarında da kullanılır. Rafine edilmiş olarak aktarlarda satılan jojoba yağını saç derinize masaj yaparak uyguladığınız taktirde saçlarınızın eskisine nazaran ne kadar hızlı uzadığını farkedeceksiniz. Ayrıca egzama, sedef ve saç biti gibi sorunlara karşı da tedavi edici özelliği vardır.
# Fındık Yağı
Saçlara parlak ve canlı bir görünüm vererek saç kepeklerinin oluşumunu engeller. Saç derisini yenileyici özelliği de vardır. Fındık yağı Bı, B2, B6 ve E vitamini içerdiğin saçlar için besleyici özelliği oldukça fazla bir yağdır. Cilt bakımında da kullanılan fındık yağı cilde nem ve parlıklık verir. Harici ve içerek de kullanılabilinir. 
# Menekşe Yağı:
Kuru saçları nemlendirerek saçlara parlak ve canlı bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Saç dökülmesine karşı kullanılan en eski yöntemlerden biri olan menekşe yağı içerikli saç bakımı maskelerini sitemizden bulabilirsiniz.
# Hindistan Cevizi Yağı
Kalın telli ve parlak saçlar için önerilen bir bitkisel yağdır.Çoğu şampuanlarda ve saç bakımı ürünlerinde kullanılır. Saçları besleyek hızlı uzumasını sağlar. Kokusu güzel ve zararsız olduğu için kullanımı yaygındır.
# Zeytin Yağı
Birçok derde deva olan zeytinyağı saç bakımında en çok kullanılan yağlardan biridir. Hemen hemen bütün evlerde bulunan zeytinyağı ile sağlıklı parlak ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca saç bakımı için en ekonomik çözümlerden biridir. Saçları derinlemesine beslediğinden saç kırıkları oluşumunu azaltmada kullanılır.
# Buğday Yağı
Kuru saçlar için en etkili çözümlerden biri buğday yağıdır. İçerisinde büyük miktarlarda E vitamini yer aldığından saç dökülmesi tedavisinde ve saç bakımında önemli bir yeri vardır.Ayrıca buğdayın içinde bulunan proteinler, saçların eksik nemini tamamlama özelliğine sahiptir. Cilt bakımında da kırışıklar için kullanılan buğday yağıının kalitesine de önem vermelisiniz. Cünkü piyasada bulunan buğday yağı çeşitli seyrelticiler ile seyretilebiliyorlar.

0 yorum:

SOHBET