Ünlülerin Saç Bakım Sırları

Hayatımızın değişilmezi haline gelen televizyonda yada internet ortamında sıkça gördüğümüz ünlü insanların saçları çok yoğun tempoda ve çok fazla etki altında nasıl böyle parlak ve sağlıklı olduğunu hep merak etmişizdir. Ünlülerin saçlarını bu hale getiren ve her daim canlı, parlak ve ışıltılı kalmasını sağlayan doğal saç bakım formüllerinin bu kadar basit olduğunu görünce şaşıracaksınız.


Ines de la Fressange
Bu ünlümüzün sırrı beyaz sirke ve yapılışı kadar uygulanışı da basit. Sahnede hep parlak saçlarıyla dikkat çeken bu ünlümüzün tarifi ise işte şöyle: 0.5 ml su şişelerinin içine 3 çorba kaşığı beyaz sirke koyup kapağını kapatınız ve iyice çalkalayınız. Banyoda şampuanlayıp iyice duruladığınız saçınıza yavaş yavaş döküp saç diplerine de gelecek şekilde uygulayınız. haftada bir uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz. Işıl ışıl saçlara sahip olmanız bu kadar basit.

Gwyneth Paltrow 
Bu ünlümüzün sırrı ise zeytinyağı. Yapışı basit olsa da uygulanışı saçınızı yıkamadan beklemek zorunda olduğunuz için biraz sıkıntılı. İşte solgun saçları parlak ve dolgun hale getiren formül: Yarım fincan zeytinyağını saç derisine ve saç diplerine yedirecek şekilde parmak uçlarıyla iyice yedirin. 15-20 dakika boyunca bu şekilde masaj yapın ve saçınıza bir poset gecirerek bir gün boyunca yıkamayın. Ertesi gün saçınızı yıkadığınızda değişimi farketmemeniz mümkün değil. O cansız ve hacimsiz saçlarınızın nasıl değiştiğini görünce çok şaşıracaksınız.

Gisele Bündchen 
Bu ünlümüzün bir bitkisel karışımı olmasa da saçlarındaki parlaklığı ve canlılığı; şampuan sonrası kullandığı ürünleri saçlarından tamamen durulamamasına bağlıyor. Saçlarını nemli bırakıp topuz yaparak kurumasını bekleyen Gisele böylece saçlarındaki renk kaybını en aza indiriyormuş.

Anja Rubik
Gisele Bündchen saçlarında saç bakım ürünlerini tam durulamadığını söylemişti. Ama bu sadece saç bakım ürünleri için geçerli. Anja Rubik bu ürünlerin değil de şampuanın en ufak kalıntısının bile saçları matlaştırıp elektriklenmesine sebep olduğunun doğruluğunu anlatıyor. Bulduğu çözüm ise saç duralamasına saçı şampuanlamak için ayrılan vakitten daha fazla ayırıyor. En az 5 dakika saçını duruladığını söyleyen Rubik saçın uzun olanların bu süreyi artırmasını söylüyor. Ve kendi saçlarına bakarak sonucun ; parmaklarınızın arasından kayıp giden yumuşacık ve parlak saçlar olduğunu söyleyebiliriz..

Nicole Kidman 
Nicole Kidman'ın saçlarına hayran olmayanımız yoktur heralde. Avusturalyalı ünlü canlı ve parlak kızıl saçlarını nasıl koruduğınu açıkladı. O doğal ve parlak kızıl saç rengini kızılcık suyunda bulunan doğal kırmızı pigmentler ile koruduğunu söyleyen Nicole bir çok kimyasal saç ürünlerinden daha etkili ve başarılı olduğını söylüyor.

Alexandra Golovanoff 
Bu ünlü sunucunun saçlarınındaki buklelerin hacmini artırmak için bulduğı çözüm ise ilginç. Ünlü güzel bunun için elinin altında daima bir miktar deniz suyu spreyi bulunduruyormuş. Her ne kadar deniz suyunun saçlara iyi gelmediği düşünülse de içerdiği minerallerin saça iyi geldiği bilinmekte.

Noémie Lenoir 
Saçlarının yumuşaklığını ve ışıl ışıl görüntüsünün formulünü açıklayan ünlümüz bu karışımı senelerdir kullandığını ve daha iyisinin olmadığını söylüyor. Kıvır kıvır dolgun ve canlı saçlarını zeytinyağı ve yumurtanın sarısı ile yaptığı maskeye borçlu oldugunu belirtiyor. Bu maskeyi yatmadan önce yaparak gece boyunca saçlarında bekleten ünlümüz sonuçlarından çok memnun. 

0 yorum:

SOHBET