Hızlı Saç Uzatma Tarifleri

Bu yazımızda; bir çoğunuzun derdi olan hızlı ve kolay saç uzatma yöntemlerinin bitkisel ve evde yapımı kolay olan tarifleri bir araya getirdik. Ilk olarak saçın yapısını ve nasıl uzadğından bahsedelim..

Kafa derimizin altında torbaya benziyen bir yapısı bulunanan ve folikül adı verilen tanecikler bulunur. Bu kısımlara saç kökleri adı verilir. Burada bulunan hücrelerin bölünüp çoğalması saçların uzaması anlamına gelmektedir. Saç telinin bir ayda normal olarak uzaması yaklaşık 2.5 cm kadardır. Bayanlarda saç uzamasının en hızlı gerçekleştiği dönem 15-35 yaşları arasıdır. Saçların hızlı uzaması yaş haricinde bir çok çevresel faktorlere bağlıdır. Bunlar; beslenme, bakım, sağlık durumu, stres, hava vs dir. Bu yazımızda dışarıdan bakım ile bitkisel saç uzatma formüllerini veriyoruz. Kendinize en uygun olanı deneyerek ve evinizde bulunan malzemelere göre seçerek bulabilirsiniz.

Hızlı saç uzatma tarifi -1- 
Malzemeler: Hepsiniden 1 tatlı kaşığı olmak üzere; ısırgan tohumu yağı, maydonoz tohumu yağı, çörekotu yağı ve keten tohumu yağı. (Aktarlarda bulabilirsiniz) ve 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı.
Yapılışı ve Uygulanışı: Yukarıdaki malzameleri bir kasede karıştırdıktan sonra benmari usulu bir miktar ısıtın. (benmari usulü: içerisinde sıcak su bulunan bir kapa başka bir kap koyarak içerisinde ısıtmadır) Isınan bu karışımı( çok sıcak olmamalı ılık olması yeterlidir) saç diplerinize masaj yaparak yedirin ve streç film ile sararar 2 ila 9 saat kadar bekletin. Bu süre sonunda saçlarınızı şampuanlayın ve iyice durulayın. Bu formülü haftada bir kez düzenli olarak kullanırsanız saçlarınızın ne kadar hızlı uzadığına şaşıracaksınız.

Hızlı saç uzatma tarifi -2-
Malzemeler: 1 yemek kaşığı çörek otu, 1 yemek kaşığı susam otu, 1 yumurta sarısı
Yapılışı ve Uygulanışı: Her evde bulunabilicek malzemelerden yapılan ve hazırlanışı kolay olan bu karışımsaç uzatma teknikleri hızlı saç uzatmada gayet etkilidir. Yukarıda bulunan malzemeleri bir kap içerisinde homojen olana kadar kadar iyice karıştırın. Saç diplerinize iyice yedirene kadar masaj yapın. ve 15-20 dk kadar bekletin. Saçlarınızın en az iki katı kadar hızlı uzaması bu formülle mümkün. Bunun için bu mucize karışımı haftada bir kez uygulamanız yeterli.

Hızlı saç uzatma tarifi -3-
Malzemeler: Birer tutam civanperçemi, nar kabuğu,sinemaki, 1 adet yumurta
Yapılışı ve Uygulanışı: Hızlı saç uzatmada etkisini kanıtlamış doğal karışımlardan biridir.  Civan perçemi ve sinemakiyi bir kaba koyun ve üzerine su ve dövülmüş nar kabuklarını ekleyin. Yaklaşık olarak yarım saat kaynattıktan sonra suyunu süzüp üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin ve losyon kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Duş almadan önce bu losyonu saçlarınıza 10 dakika masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı hızla uzattığı gibi saç bakımı da yapan bir formüldür.

Hızlı saç uzatma tarifi -4-
Malzemeler: Yarım fincan karadut usaresi, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 adet yumurta
Yapılışı ve Uygulanışı: Karadut'u bir türbent yada benzeri birşeyle süzüp üzerine susam yağını ve yumurtayı ilave ediniz. Bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın ve bu karışımı 10 dakika kısık ateşte ısıtın. Hazırladığınız bu hızlı saç uzatma losyonu ile saçlarınızı iki günde bir yıkayın.

Hızlı saç uzatma tarifi -5-
Malzemeler: Yarım turp, 1 tane yumurta sarısı,
Yapılışı ve Uygulanışı: Yarım turbu rendeledikten sonra yarım saat süreyle suda kaynatın. Süzdükten sonra üzerine yumuta sarısını ilave edip bulamaç haline gelinceye kadar iyice karıştırın.Elde edilen bu karışım ile saçlarınızı istediğiniz sıklıkta masaj yaparak yıkayın. Farkı görmeniz zaman almayacak.

Hızlı saç uzatma tarifi -6-
Malzemeler: Bir tutam sinemaki otu, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 adet bemiks ampül ve su
Yapılışı ve Uygulanışı: Sinemaki otunu bir çay bardağı suda kaynattıktan sonra kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize masaj yaparak iyice yedirin ve yarım saat sonra yıkayın. Haftada bir kez uyguladığınız taktirde çok etkili olan bu karışımın farkını hemen hissedeceksiniz.

Size en uygun olan tarif ile saçlarınızı 1 ayda 10 cm' e kadar uzatmanız mümkün. Siz de kullanıp memnun kaldığınız ve paylaşmak istediğiniz bitkisel ve evde yapılabilen tariflerinizi paylaşabilir ve sorularınızı aşağıda bulunan yorum alanından iletebilirsiniz.

0 yorum:

SOHBET